Leírás
Kb. 2 méteres, jól fejlett fácskákat kínálunk.
Mérete miartt csak személyes átvétellel, vagy visszavágva tudjuk küldeni.
A moringa fa tetőtől talping haszonfa. Levele igazi szuperélelmiszer. Az egyik leggazdagabb tápanyagforrás. Energetizáló, lúgosító, gyulladáscsökkentő, hogy csak néhány gyógyhatását említsük. De az egész fa fogyasztható a gyökerétől a terméséig. Próbálkozhatunk tartásával mi is. A Himalája lábánál őshonos fa, de a világon nagy számban termesztik, erős gyógyító hatása miatt. A trópusok egyik leghasznosabb fája, ezért csodafának is nevezik. Levelei, a gyümölcse, a virágja és még a gyökere is ehető, gyógyító hatású. Levele 2–3-szor szárnyalt, virágja fehér vagy piros színű, termése meglehetősen hosszú, mogyoró nagyságú magokkal bőven teli. Magvából a Behen-olajat sajtolják. Gyökere erős szagú és csípős ízű, mint a torma, ezért fűszerként is használják. Leveléből főzeléket is készítenek. A növény 92 létfontosságú tápanyagot és 46 féle antioxidánst tartalmaz, a vas és a kálcium egyik természetes forrása. Laza, szerves anyagban gazdag talajban a növény nagyon gyorsan fejlődik. Edényben, dézsában tartva a növekedését korlátozhatjuk, ehhez járul hozzá még a metszéssel való kordában tartás. Ha elérte 2 méteres magasságot, a középső hajtást kicsíphetjük, hogy bokrosodásra ösztönözzük, így a növekedésének is valamennyire korlátot szabunk. Ezt tovább fenntarthatjuk, ha a hajtáscsúcsot rendszeresen kicsípjük és az ágait kb. felére visszavágjuk. A fogyasztásra érett fácskáról lemetszett hajtásokat fejtetőre állítva kiszáríthatjuk, a megszáradt leveleket begyűjthetjük és felhasználhatjuk, de frissen is fogyaszthatjuk. Mérsékelten fagytűrő, a –6 °C fokos fagyot elviseli.