Banánfa.hu


Ügyfélszolgálat:
06 (30) 474-0044

Belső terek egzotikus növényesítése


Adatkezelési tájékoztató

  1. Bevezetés
  2. Definíciók
  3. Alapelvek az Arborétum Presszó Kft. adatkezelése során
  4. A személyes adatok köre, az adatkezelés célja, jogcíme és időtartama
  5. A személyes adatok tárolásának módja, az adatkezelés biztonsága
  6. A cookie-kkal (sütikkel) kapcsolatos tájékoztató
  7. Az Adatkezelő adatai és a jogorvoslati lehetőségek

1. Bevezetés

Az Arborétum Presszó Korlátolt Felelősségű Társaság (1075 Budapest, Holló utca 10. fszt. 5., a továbbiakban Adatkezelő) mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy a tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak.

Az Arborétum Presszó Korlátolt Felelősségű Társaság az adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők a bananfa.hu/av.html címen.

Az Arborétum Presszó Kft. fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikori megváltoztatására. Természetesen az esetleges változásokról kellő időben értesíti a felhasználókat.

Amennyiben a felhasználónknak olyan kérdése lenne, mely jelen közleményünk alapján nem egyértelmű, kérjük, írja meg nekünk, és megválaszoljuk kérdését.

Az Arborétum Presszó Kft. elkötelezett a honlap látogatói és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja a honlap látogatói információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Az Arborétum Presszó Kft. a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

Az Arborétum Presszó Kft. az alábbiakban ismerteti adatkezelési elveit, bemutatja azokat az elvárásokat, melyeket saját magával, mint adatkezelővel szemben megfogalmazott, és betart. Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

  • 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról („Infotv.”);
  • évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről („Eker. tv.”);
  • évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól („Grt.”);
  • Az EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 rendelete.

2. Definíciók

  • Érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy;
  • személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret –, valamint az abból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;
  • hozzájárulás: az érintett kívánságának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez;
  • tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;
  • Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;
  • adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása;
  • adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;
  • nyilvánosságra hozatal: az adatot bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;
  • adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;
  • adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;
  • adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;
  • adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;
  • adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;
  • adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely az Adatkezelővel kötött szerződése alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is – az adatok feldolgozását végzi;
  • harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az Adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;
  • harmadik ország: minden olyan állam, amely nem EGT-állam.

3. Alapelvek az Arborétum Presszó Kft. adatkezelése során

Személyes adat akkor kezelhető, ha
  • ahhoz az érintett hozzájárul, vagy
  • azt törvény vagy – törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben – helyi önkormányzat rendelete közérdeken alapuló célból elrendeli (kötelező adatkezelés).

Személyes adat akkor is kezelhető, ha az érintett hozzájárulásának beszerzése lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, és a személyes adat kezelése az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából szükséges, vagy az Adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából szükséges, és ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll.

Cselekvőképtelen és 16 éven aluli korlátozottan cselekvőképes kiskorú személy nyilatkozatához a törvényes képviselőjének hozzájárulása szükséges, kivéve azon szolgáltatás részeket, ahol a nyilatkozat a mindennapi életben tömegesen előforduló adatkezelést céloz, és különösebb megfontolást nem igényel.

Ha az érintett cselekvőképtelensége folytán vagy más elháríthatatlan okból nem képes hozzájárulását megadni, akkor a saját vagy más személy létfontosságú érdekeinek védelméhez, valamint a személyek életét, testi épségét vagy javait fenyegető közvetlen veszély elhárításához vagy megelőzéséhez szükséges mértékben a hozzájárulás akadályainak fennállása alatt az érintett személyes adatai kezelhetőek.

Ha a személyes adat felvételére az érintett hozzájárulásával került sor, az Adatkezelő a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, vagy az Adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll további külön hozzájárulás nélkül, valamint az érintett hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti.

Személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie e célnak, továbbá az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek kell lennie.

Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas, csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig.

Személyes adat csak megfelelő tájékoztatáson alapuló beleegyezéssel kezelhető.

Az érintettel az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy az adatkezelés hozzájáruláson alapul vagy kötelező. Az érintettet – egyértelműen, közérthetően és részletesen – tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, arról, ha az érintett személyes adatait az Adatkezelő az érintett hozzájárulásával és az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából kezeli, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is.

Az adatkezelés során biztosítani kell az adatok pontosságát, teljességét, naprakészségét, valamint azt, hogy az érintettet csak az adatkezelés céljához szükséges ideig lehessen azonosítani.

Személyes adat harmadik országban adatkezelést folytató Adatkezelő részére akkor továbbítható, vagy harmadik országban adatfeldolgozást végző adatfeldolgozó részére akkor adható át, ha ahhoz az érintett kifejezetten hozzájárult, vagy az adatkezelésnek az előzőekben előírt feltételei teljesülnek, és a harmadik országban az átadott adatok kezelése, valamint feldolgozása során biztosított a személyes adatok megfelelő szintű védelme. Az EGT-államokba irányuló adattovábbítást úgy kell tekinteni, mintha Magyarország területén belüli adattovábbításra kerülne sor.

4. A személyes adatok köre, az adatkezelés célja, jogcíme és időtartama

Az Arborétum Presszó Kft. tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson alapulnak. Bizonyos esetekben azonban a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé.

Felhívjuk az Arborétum Presszó Kft. részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

4.1. A Bananfa.hu honlap látogatóinak adatai

Az adatkezelés célja: a honlap látogatása során az Adatkezelő a szolgáltatás működésének ellenőrzése, a személyre szabott kiszolgálás és a visszaélések megakadályozása érdekében rögzíti a látogatói adatokat.

A kezelt adatok köre: dátum, időpont, IP cím, a meglátogatott oldal címe, az előzőleg meglátogatott oldal címe, valamint az internet használat során általánosan elfogadott, a látogatottság adatainak mérésére szolgáló egyéb adatok.

Az Arborétum Presszó Kft. a naplóállományok elemzése során felmerült adatokat más információval nem kapcsolja össze, a felhasználó személyének azonosítására nem törekszik.

Ha soron kívül kérné adatainak törlését, ezt a az alábbi elérhetőségen kérheti: e-mail útján a rendeles(a)bananfa.hu címen.

4.1.1. A szerződéskötés és teljesítés érdekében kezelt adatok

A szerződéskötés és teljesítés érdekében több adatkezelési eset is megvalósulhat. Tájékoztatjuk, hogy panaszkezeléssel, garanciális ügyintézéssel kapcsolatos adatkezelés csak abban az esetben valósul meg, ha Ön él valamelyik említett jogával.

4.1.2. Kapcsolatfelvétel

Ha e-mailben vagy telefonon kérdéssel fordul hozzánk valamely termékkel kapcsolatban. Kezelt adatok: az Ön által a kapcsolatfelvétel során megadott adatok.
Az adatkezelés időtartama: Az adatokat csak a kapcsolatfelvétel lezárultáig kezeljük.

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a kapcsolatfelvétellel ad meg Adatkezelő számára. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

4.1.3. A rendelés feldolgozása

A rendelések feldolgozása során a szerződés teljesítése érdekében szükségesek adatkezelési tevékenységek.

Kezelt adatok: az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a megvásárolt termék jellemzőit, a megrendelés számát és a vásárlás időpontját kezeli. Amennyiben Ön rendelést adott le a webshopban, akkor az adatkezelés és az adatok megadása a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen.
Az adatkezelés időtartama: az adatokat a polgári jogi elévülési idő szerint 5 évig kezeljük.

Az adatkezelés jogalapja

A szerződés teljesítése. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés]

4.1.4. A számla kiállítása

Az adatkezelési folyamat a jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása és a számviteli bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében történik. Az Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján a gazdasági társaságoknak a könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot meg kell őrizniük.

Kezelt adatok: név, cím, e-mail cím, telefonszám.
Az adatkezelés időtartama: a kiállított számlákat az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8 évig meg kell őrizni.

Az adatkezelés jogalapja

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. 159. § (1) bekezdése alapján a számla kibocsátása kötelező és azt számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig kell megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].

4.1.5. Az áruszállításhoz kapcsolódó adatkezelés

Az adatkezelési folyamat a megrendelt termék kiszállítása érdekében történik.

Kezelt adatok: név, cím, e-mail cím, telefonszám.
Az adatkezelés időtartama: az Adatkezelő az adatokat a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezeli.

Az adatkezelés jogalapja

Szerződés teljesítése [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés].

4.1.6. Garanciális ügyintézés

Az adatkezelési folyamat a garanciális panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben Ön garanciális ügyintézés kért, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen.

Kezelt adatok: vásárló neve, telefonszáma, e-mail címe, a panasz tartalma.
Az adatkezelés időtartama: a garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg.

Az adatkezelés jogalapja

Az, hogy hozzánk fordul-e garanciális ügyintézés esetén az Ön önkéntes döntése, azonban ha hozzánk fordul, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig köteles vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés]

4.1.7. Egyéb fogyasztóvédelmi panaszok kezelése

Az adatkezelési folyamat a fogyasztóvédelmi panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben Ön panasszal fordult hozzánk, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen.
Kezelt adatok: vásárló neve, telefonszáma, e-mail címe, panasz tartalma.
Az adatkezelés időtartama: a garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg.

Az adatkezelés jogalapja

Az, hogy hozzánk fordul-e panasszal az Ön önkéntes döntése, azonban ha hozzánk fordul, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig köteles vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].
A hozzájárulás igazolhatóságával kapcsolatban kezelt adatok: a megrendelés során az informatikai rendszer eltárolja a hozzájárulással kapcsolatos informatikai adatokat a későbbi bizonyíthatóság érdekében.

Kezelt adatok: a hozzájárulás időpontja és az érintett IP címe.
Az adatkezelés időtartama: a jogszabályi előírások miatt a hozzájárulást később igazolni kell tudni, ezért az adattárolás időtartama az adatkezelés megszűnését követő elévülési ideig kerül tárolásra.

Az adatkezelés jogalapja

A Rendelet 7. cikk (1) bekezdése írja elő ezt a kötelezettséget. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés]

4.1.8. Egyéb adatkezelések

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az Adatkezelőt.

Az Arborétum Presszó Kft. a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

5. A személyes adatok tárolásának módja, az adatkezelés biztonsága

A Bananfa.hu honlap számítástechnikai rendszerei és más adatmegőrzési helyei a mindenkori hosting szolgáltató, vagy annak alvállalkozója székhelyén vagy telephelyein találhatók meg. A mindenkori hosting szolgáltató cégnevét és elérhetőségét az Arborétum Presszó Kft. közzéteszi a Bananfa.hu honlapon.

Az Arborétum Presszó Kft. a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

  • az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);
  • hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);
  • változatlansága igazolható (adatintegritás);
  • a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

Az Arborétum Presszó Kft. az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi, különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés, sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

Az Arborétum Presszó Kft. a különböző nyilvántartásaiban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítja, hogy a tárolt adatok – kivéve, ha azt törvény lehetővé teszi – közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők.

Az Arborétum Presszó Kft. a technika mindenkori fejlettségére tekintettel olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

Az Arborétum Presszó Kft. az adatkezelés során megőrzi

  • a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;
  • a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;
  • a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

Az Arborétum Presszó Kft. és partnereinek informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen. Az üzemeltető a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal gondoskodik.

Tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (e-mail, web, ftp stb.) függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására, vagy az információ felfedésére, módosítására vezethetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő, az Adatkezelő megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. A rendszereket megfigyeli annak érdekében, hogy minden biztonsági eltérést rögzíthessen, és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében. A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését is.

6. A cookie-kkal (sütikkel) kapcsolatos tájékoztató

A cookie-k (sütik) kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a mi honlapunkat meglátogatja. A cookie-k a meglátogatott weboldal funkcionális működését segítik, adatokat gyűjtenek forgalomelemzési célból, esetleg marketing célokat szolgának.

A cookie-k a felhasználó számítógépére kerülnek és ott hosszabb-rövidebb ideig tárolódnak. Ezek vagy a meglátogatott oldalról származnak vagy harmadik személytől. A cookie-k lehetővé teszik a honlap számára, hogy az „emlékezzen” a felhasználó egyes műveleteire vagy preferenciáira. (Például arra, hogy elfogadják-e a sütik használatát.)

A sütik egy részét külső webszerver kezeli, ezeket a sütiket http fejléc sütinek hívják. A sütik tárolásának másik módja az adott oldalon található vagy hivatkozott JavaScript kód. A folyamat a gyakorlatban úgy írható le, hogy minden alkalommal, amikor a felhasználó újra használni kívánja az oldalt, akkor a webszerver megkaphatja az előzőleg beállított sütik adatait, ezzel könnyebbé és kényelmesebbé válik a korábban már használt oldal betöltése, használata.

A sütik és más hasonló technológiák alkalmasak lehetnek meghatározott természetes személyek azonosítására, ezért az Általános adatvédelmi rendelet alkalmazásában használatuk személyes adatok kezelésének minősül.

A sütikkel és más hasonló technológiákkal valamennyi honlap felkeresésekor találkozhatunk. A sütikkel kapcsolatos adatkezeléssel összefüggő kérdések a felhasználók tájékoztatására vagy hozzájárulásuk szükségességére vonatkoznak.

A hozzájárulás beszerzése alól mentesül a szolgáltató, ha a süti a szolgáltatás nyújtásához (honlap használata etc.) technikailag elengedhetetlenül szükséges vagy kizárólagos célja az elektronikus hírközlő hálózaton keresztül történő közléstovábbítás vagy annak megkönnyítése. Fentiekre figyelemmel hozzájárulás beszerzése nélkül használhatók sütik:

  • felhasználói beviteli sütik: más néven munkamenet azonosítót sütik, arra szolgálnak, hogy nyomon kövessék a felhasználó adatbevitelét az online űrlapok, bevásárlókocsik stb. kitöltése során, ezek a sütik törlődnek a munkamenet végével
  • hitelesítési sütik: a felhasználók azonosítására szolgálnak, ezzel jogosultságot szereznek az engedélyezett tartalom megismerésére (pl. internetbank kód)
  • felhasználóközpontú biztonsági sütik: a felhasználó által kifejezetten kért szolgáltatás biztonságának fokozására szolgálnak, azaz céljuk a visszaélések kimutatása; korlátozott tárolási idő jellemzi őket
  • multimédiás tartalom lejátszók sütik: olyan technikai adatokat tárolnak, amelyek videó- vagy audió tartalom lejátszásához egy munkamenet időtartama alatt szükségesek (általában „flash süti”-ként ismertek), a felhasználó által kifejezetten kért szolgáltatásnak minősülő tartalmakhoz kapcsolódnak
  • terheléskiegyenlítő sütiket: olyan technológiát valósítanak meg, amik lehetővé teszik, hogy nem egy, hanem több számítógép dolgozza fel az egy webkliensre érkező kéréseket a munkamenet időtartama alatt; ezek a sütik a hálózati kommunikáció biztosítását szolgálják;
  • felhasználói felület testreszabásához használt (munkamenet) sütik: arra használhatók, hogy az állandó azonosítóhoz nem kapcsolódó preferenciákat (például a nyelvet vagy a betűtípus-beállításokat a munkamenet időtartama alatt tároljanak), amennyiben a munkamenet idejére tárolják az adatokat (hosszabb adattárolás esetén a süti alkalmazása hozzájárulást kíván meg);
  • harmadik féltől származó közösségi tartalmat megosztó sütik: a közösségi hálózat bejelentkezett tagjai számára használatuk hozzájárulásuktól függetlenül biztosítható (a süti célja, hogy a hálózat tagját azonosítsa a tartalom megosztása során).

Az érintettek hozzájárulása szükséges az alábbi típusú sütik használatához:

  • közösségi tartalommegosztó nyomonkövetési sütik
  • külső hirdetési sütik, amelyeket általában viselkedésalapú ajánlatok céljára használnak
  • a tartós bejelentkezési sütik
  • a piacelemzési, a termékfejlesztési, hibakeresési célból használt sütik
  • látogatáselemző sütik

6.1. A Bananfa.hu honlapon használt sütik:

Google Analytics: a Goolge által létrehozott sütik, ami a látogatási statisztikák begyűjtését teszi lehetővé.
További információ: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage
Adattárolás időtartama: tartós – 1 perc–2 év
Származás: harmadik fél

Facebook: a Facebookkal a kapcsolatos műveletekhez és funkciókhoz szükséges a használatuk.
További információ: https://www.facebook.com/policies/cookies/

Cookie elfogadás: hitelesítési süti. Az elfogadás után az elfogadás tényét rögzíti.
Adattárolás időtartama: tartós – 1 hónap
Származás: saját

6.2 Bővebben a Google Analyticsről

A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely abban segít a weboldalak és alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik tevékenységeiről. A Google Analytics által használt fő cookie a „__ga” cookie. A Google Analytics felhasználható arra is, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsen meg a Google a Google-szolgáltatásokban (például a Google Keresésben).
Forrás: https://policies.google.com/technologies/types

„A Google Analytics belső cookie-kat, az eszközzel/böngészővel kapcsolatos adatokat, IP-címeket, illetve a webhelyen/alkalmazásban végzett tevékenységéket gyűjt. Ezeket az adatokat azért gyűjti, mert ezek alapján az adatok alapján tudja mérni, illetve statisztikai jelentésekben rögzíteni a felhasználók által az olyan webhelyeken és/vagy alkalmazásokban végzett műveleteket, amelyek a Google Analytics szolgáltatást használják.”
Forrás: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hu
„A Google Analytics arra használja az IP-címeket, hogy kikövetkeztesse a látogatók földrajzi helyét, valamint arra, hogy megvédje a szolgáltatást és az ügyfeleinket.”

A Google Analytics által használt sütikkel kapcsolatos adatkezelésről, a sütik funkciójáról részletesen az alábbi linken olvashat: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Hogyan korlátozhatja Ön Google Analytics működését? . Amennyiben nem kívánja valamennyi a Google Analytics által alkalmazott süti alkalmazását megtiltani, úgy az alábbi linken elérhető beállításokkal korlátozhatja az adatkezelést: https://policies.google.com/technologies/cookies

6.3. Bővebben a Facebookról

A Facebook által létrehozott sütik jellemzően az alábbiak, azonban ezek előzetes értesítés nélkül változhatnak.

c_user – Facebook: képmegosztó és like funkcionalitás.
Adattárolás időtartama: tartós – 1 év
Származás: harmadik fél

datr – Facebook: képmegosztó és like funkcionalitás.
Adattárolás időtartama: tartós – 2 év
Származás: harmadik fél

dpr – Facebook, képmegosztó és like funkcionalitás.
Adattárolás időtartama: tartós – 3 hónap
Származás: harmadik fél

fr – Facebook: hirdetési termékek működése, például valós idejű ajánlattétel harmadik féltől származó hirdetőktől.
Adattárolás időtartama: tartós – 3 hónap
Származás: harmadik fél

js_ver – Facebook: a javascript fájlok frissességét vizsgálja.
Adattárolás időtartama:7 nap
Származás: harmadik fél

presence – Facebook: képmegosztó és like funkcionalitás.
Adattárolás időtartama: munkamenet
Származás: harmadik fél

sb – Facebook: képmegosztó és like funkcionalitás.
Adattárolás időtartama: tartós – 2 év
Származás: harmadik fél

wd – Facebook: képmegosztó és like funkcionalitás.
Adattárolás időtartama: tartós – 2 hét
Származás: harmadik fél

xs – Facebook: képmegosztó és like funkcionalitás.
Adattárolás időtartama: tartós – 2 hét
Származás: harmadik fél

act – Facebook: képmegosztó és like funkcionalitás.
Adattárolás időtartama: munkamenet
Származás: harmadik fél

6.4. A sütik korlátozása a böngésző beállítások alkalmazásával

A böngészők (példálul: Google Chrome, Firefox, Explorer) lehetőséget adnak arra, hogy csak az érintett hozzájárulásával lehessen sütiket telepíteni a számítógépre, egyéb eszközére. A sütik használatának teljes korlátozása a webhely korlátozott használhatóságát eredményezi vagy azzal a következménnyel járhat, hogy az adott oldalt egyes funkcióit egyáltalán nem tudja használni. Ezért az oldal működését biztosító sütik használatának korlátozása nem javasolt szemben a kényelmi, illetve harmadik felektől származó sütik korlátozásával. Az egyes böngészőkben az alábbiak szerint eljárva állíthatja be a sütik használatát:

Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=hu

Firefox: https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-engedelyezese-es-tiltasa-amit-weboldak-haszn

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/17479/windows-internet-explorer-11-change-security-privacy-settings

Safari: https://support.apple.com/hu-hu/guide/safari/sfri11471/mac

6.5. Az adatkezelés célja és jogalapja

A honlapunkon használt technológiákkal, sütikkel történő adatkezelés célja a honlapok funkcionális működtetése, a felhasználói élmény javítása, valamint a public relations tevékenység elősegítése.

A sütikkel és más hasonló technológiákkal kapcsolatos adatkezelés jogalapja a weboldalak funkcionális működésével, felhasználói élmény javításával összefüggésben működésével összefüggésben az Általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pontja szerinti szerződéses jogalap.

A sütikkel és más hasonló technológiákkal kapcsolatos adatkezelés jogalapja a public relations tevékenységgel összefüggő adatkezelések vonatkozásában az érintett Általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szerinti hozzájárulása.

Az egyes cookie-k besorolásáról fentebb tájékozódhat, ahol szerepelnek a felhasznált sütik, illetve besorolásuk.

6.6. Az adatkezelés időtartama

Az adatkezelés az adatkezelési cél megvalósulásáig tart. Az egyes sütik vonatkozásában az adatkezelés időtartamára vonatkozó tájékoztatást fentebb találja.

7. Az Adatkezelő adatai és a jogorvoslati lehetőségek

7.1. A honlap tulajdonosa:

Arborétum Presszó Kft.
Székhely: 1075 Budapest, Holló utca 10. fszt. 5.
Telefon: +36 30 474-0044
E-mail: rendeles(a)bananfa.hu
Cégjegyzékszám: 01-09-986774
A bejegyző bíróság megnevezése: Pest Megyei Bíróság
Adószám: 23963788-2-42
Az adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-72491/2014.

Az igénybe vett adatfeldolgozók:

Tárhelypark Kft.
Cím: 1126 Budapest, Tartsay Vilmos u. 14. 2. em.
Telefon: +36 1 700 4140
E-mail: info@tarhelypark.hu
Adószám: 23289903-2-43

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.
Cím: 2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2.
Telefon: +36 29 88 6670
E-mail: info@gls-hungary.com
Adószám: 12369410-2-44

Google Inc.
Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Amerikai Egyesült Államok

Facebook Ireland Ltd.
Telefon: +001 650 543 4800
Székhely: 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland
Postacím: 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland
Üzenet: facebook.com/help/contact/540977946302970
Webhely: www.facebook.com/privacy/explanation
Adószám: IE 9692928F

7.2. Az érintett jogai

A jelen tájékoztató alkalmazásában érintett a honlap látogatója vagy felhasználója. Az érintett kérelmezheti, hogy az Adatkezelő biztosítson hozzáférést a rá vonatkozó személyes adatokhoz.

Az érintett jogosult a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését, illetve a velük kapcsolatos adatkezelés korlátozását kérni, továbbá tiltakozhat a személyes adatainak kezelésével szemben.

Az érintett kérelmére az Arborétum Presszó Kft. mint adatkezelő tájékoztatást ad az általa kezelt, illetőleg az általa megbízott feldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá adattovábbítás esetén annak jogalapjáról és címzettjéről. Az Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban adja meg a tájékoztatást. E tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozó tájékoztatási kérelmet az Adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben az Arborétum Presszó Kft. költségtérítést állapít meg.

Az Arborétum Presszó Kft. a személyes adatot helyesbíti, ha az a valóságnak nem felel meg és a valóságnak megfelelő személyes adat a rendelkezésére áll.

Az Arborétum Presszó Kft. a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. A zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

Az Arborétum Presszó Kft. megjelöli az általa kezelt személyes adatot, ha az érintett vitatja annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.

Az Arborétum Presszó Kft. a személyes adatot törli, ha kezelése jogellenes, az érintett kéri, a kezelt adat hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható – feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte.

Az Arborétum Presszó Kft. a helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbította. Az értesítést mellőzi, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha

  • a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;
  • a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
  • törvényben meghatározott egyéb esetben.

Az Arborétum Presszó Kft. a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha az Adatkezelő az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Amennyiben az érintett az Adatkezelőnek a meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen – annak közlésétől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat.

Az Arborétum Presszó Kft. az érintett adatát nem törölheti, ha az adatkezelést törvény rendelte el. Az adat azonban nem továbbítható az adatátvevő részére, ha az Adatkezelő egyetértett a tiltakozással, illetőleg a bíróság a tiltakozás jogosságát megállapította.

Az általános adatvédelmi rendelet 77. cikke szerinti panasz benyújtásának joga

Az Bananfa.hu honlap adatkezelési tevékenységével összefüggésben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (a továbbiakban: NAIH) nyújthat be panaszt az alábbi elérhetőségeken:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C
Honlap: www.naih.hu
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Az érintett bírósághoz fordulhat az Általános adatvédelmi rendelet 79. cikke, illetve az Infotörvény 23. §-a alapján, amennyiben megítélése szerint az Adatkezelő, annak megbízottja, illetve az adatfeldolgozó személyes adatait az Általános adatvédelmi rendeletbe, illetve jogszabályba ütköző módon kezeli.

A jelen adatvédelmi szabályzatban nem említett kérdésekben az az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben („Infotv.”) foglalt rendelkezések irányadók.

 
Kapcsolat | Impresszum | Adatvédelem